torsdag 27. mars 2008

Best of Paris

Sent men godt (?):

Beste butikk:

Free ´P´ Star; undertegnede ble svett på ryggen og salig i blikket av disse to butikkene i Marais-kvarteret, et kvarter som er bra for vintageshopping generelt. Digg utvalg av vintage til hyggelige priser (billigkasser med 3 euro for plagget, mellom 5 og 20 euro for resten av klærne), noe som passet min lommebok uuudmerket. Her fant vi støvletter og sko stablet oppå hverandre, og et abnormt antall skjørt og 80´s promdress-kjoler skvist inn på få kvadratmeter.

Adresse: 8 rue Ste-Croix-de-la-Bretonnerie, 4th arr.
Beste bar:

Politburo; Marais igjen. Okei, det var tirsdag kveld når vi var innom, og ikke mye folk. Men de folkene som var der var til gjengjeld veldig trivelige og på nett med den avslappede atmosfæren i denne russisk-tema-influerte baren. Bra utvalg av gode drinker, okei priser (6 euro, om jeg husker riktig...), rød belysning (I love!); hele stedet minte meg om alle mine favorittbarer i andre favorittbyer (Lille Løvenvold i Ålesund, Legal i Bergen, Robinet i Oslo, CCCP og Astro Bar i Berlin).

Adresse: 25 Rue Roi de Sicile
Beste kultuuur:

Centre de Pompidou; rakk aldri innom Palais de Tokyo, men vi var ganske veldig fornøyde med å rusle rundt blant "Fontene" og Picassoer og Klein-blått og edderkoppene til Louise Borgeouis. Digg bokhandel. Fabelaktig utsikt. Hinsides stilig arkitektur. Og så videre.
Beste mat:

Åh, den maten. Herregud, maten! Hvis jeg må velge ett sted vil jeg fremheve den deilige atmosfæren og enda deiligere maten hos Le Pain Quotidien, igjen i Marais. Vi var slitne når vi tilfeldigvis datt innom her, men du verden så raskt stemningen steg rundt vår ende av langbordet.

Filosofien til denne kjeden er kvalitetsbrød og kvalitetstid, samlet rundt et, eh, kvalitetsbord. Foruten brød og bakverk hadde de salater, quiche og tapastallerkner på dagtid, og en egen middagsmeny på kveldstid. Perfekte cappuchinos, artig øl og fresh juice stod i stil til maten, og her kan du attpåtil kjøpe med deg ymse delikatesser hjem (belgisk sjokopålegg, egne kaffeblends, artisjokkdipp, oliven - og så videre).

Adresse: 18-20 rue des ArchivesHvis dere vil lese mer (og bedre) om Paris-tips kan dere også ta en titt på DeadFleurette-bloggen!

1 kommentar:

Fleurette sa...

Åh, jeg elsker Free P Star. Kjøpte flere poser med klær der alle de gangene jeg var i Marais. Det dumme med butikken er at den alltid er full av mennesker. Alltid trangt å komme seg til et annet stativ.. også får jeg klaus når jeg ser masse gammel pels.