tirsdag 4. mars 2008

Gjenbruk er velbruk

Uæh, okei, jeg blir litt stresset av (den fancy) hjemmesiden deres (je ne parle pas francais!), men jeg har blitt lovet at secondhandbutikken Kiliwatch er vel verdt et besøk i Paris.

Har i det hele tatt lyst å handle mest mulig secondhand. Kanskje burde jeg begrunne det med at det er bra for miljøet, men jeg gjør det helst fordi det er billig og morsomt. Koser meg stort hvis jeg kan lete gjennom stativer og kasser etter fine funn, være det seg klær, sko, vesker eller kanskje en snasen tekopp.

Jeg håper og tror at butikkene og markedene jeg har blitt tipset om i Paris byr på større muligheter for stilige bruktkupp enn de stadig mer tråkiga Fretex-butikkene i Bergen. Eller kanskje er det jeg som er blitt mer kresen? Her er uansett undertegnede en fuktig kveld tidligere i vinter, kledd i brukt (nesten) fra topp til tå. Kudos til meg.

Vintage clothing. It´s good for you. And the enviroment. And your economy...

3 kommentarer:

Anonym sa...

hei. eg budde i paris for eit par år sida- og allerede da var kiliwatch top of the pops. dei har utruleg masse bra (spesielt når det kjem til vintagestøvletter i alle farger og fasonger.dette kjem igjen an på om når du er der i veka.) i min tid fekk dei leveranser på mandager. altså- bra utvalg på mange ting, men fordi det er ein blandingsbutikk for plukka vintage og nye klær er det prisane til dels ganske stive. det er ikkje akkurat kupp-county. dei bra butikkene er spredt rundtomkring i byen, så det spørs jo kva du har tid til. viss du reiser på nordsida av montmartre, 17 eller 18 arr. (hugsa ikkje heilt) f.eks metrostoppet abbesses kjem du til litt fattigere deler av paris der det er til dels kjempestore bruktbutikker som er mynta på den pengesvake. der kan man finne kjempemasse til ein heilt utruleg penge-men her snakker me ikkje akkurat rader på rader av superkule kjoler og vesker plukka i sesongens farger og fasonger slik som f.eks kiliwatch. følte det var min plikt å sei ifra.god tur!

Anette sa...

Så bra du følte meldeplikt, nå ble jeg veldig glad! Kiliwatch it is then!

Anonym sa...

synes kiliwatch er ok, men ikke knall, kanskje vel dyrt for det det er? men en del fine sko kan man finne. pluss godt utvalg i sjømannsgensre! Ellers er det "come on eileen" i rue des taillandiers i nærheten av Bastille, nokså rotete, men man kan finne en del fine ting innimellom. Og kennedy noir (i marais, rett ved metro st. Paul, rue du roi de sicile?) har en second hand-avdeling. De har også mye fint fra April 77. For mer fancy pants-shopping er Spree knall (metro abesses, rue des trois frères? jaffal i nærheten av rue trois frères.)
henger meg også på tipset om 18., spes. metrostoppet Barbès, med klassikeren Tati - svinebillig på alle måter, og ikke minst Barracuda, særlig herreavd. som har sko av en annen verden (nærmest 50-talls Harlempimps). sukk, Paris, kjusa deg!