fredag 28. september 2007

Topp 10 Berlin - stuff 2 do & see

Vanskelig å velge. Virkelig. Blant alle museene, barene, butikkene...Må tilbake. Særlig til American Apparel-butikken ved KaDeWe, hvor jeg gikk på en økonomisk smell. Juhu.

Shoppe:

BestShop; ligger litt lengre opp i Alte S. Strasse enn Starstyling. Fokus på høylytte grafiske prints, relaxed atmosfære.

Kickback; ligger i finfine Friedrichshain i en sidegate fra Simon-Dachs Strasse. Fører Wood Wood, Nike, New Balance, og et nederlandsk merke i samme ånd, OnTour. Trivelige priser i fht norske på merkene (f.eks. Nike Air Max til ca. 110-120 euro, som vil være mellom 800-900 kr.)

Starstyling (bildet); ligger i Mitte, i en sidegate fra Alte Schönhauser Strasse. Eget label med knalltøff butikk, mye oversized og lett eksentrisk, superkoole accessoirer. Litt dyrt, men verdt det!Spise:

White Trash Fast Food; i bydelen Prenzlauer Berg, i gaten Schönhauser Allee. Heftig kitchy interiør, høy tattis- og piercingfaktor på servitørene, høy musikk - og digge burgers!

Schneeweiss (bildet): i Friedrichain, adresse Simplonstrasse 16. Ser veldig fancy ut med rent hvitt interiør, men avslappet stemning og særs hyggelig betjening. Hvis du vil ha en virkelig god middag (meny kun på tysk, men alle snakket bra engelsk) er dette stedet, særlig fordi prisene er gode i fht hva den samme opplevelsen ville kostet hjemme. Lammemiddag, to drinker (fantastisk mojito!) til litt over 200 kr.

Så må jeg pay some respect til den vietnamesiske sjappa ved siden av hotellet vårt (Hotel Greifswald, takk til Ingvild for tipset). Hva den het husker jeg ikke, men takk for den gode og skambillige sushien. Ble litt på hils med de ansatte etterhvert da de bodde rett ved.Drikke:

8mm bar; ligger i samme gate som White Trash Fast Food, og er et naturlig stoppested etter burgermiddagen. Mørkt lokale med 8mm-filmvisning på veggen, billig drikke, bra musikk med passe volum. Vi ble sjenket med islandsk brennevin gratis hele kvelden, og betalte bare for første drinken (som var en goood black russian). Såååeeh. Toppkarakter.

Astro; etter vi hadde spist på Schneeweiss dro vi rett opp i Simon-Dachs Strasse (som forøvrig er packed med barer og spisesteder både dag og natt) til Astro Bar. Som å komme hjem! Drinks til 3 euro, flatterende rød belysning, fabelaktig miks av musikk med råkkenroll-fokus. Akkurat passe liten, akkurat passe shabby toaletter. Og håtte dudes...

CCCP (bildet); i Torsstrasse ikke langt i fra banestoppet Rosa Luxemburg-platz. Vi fikk adressen med en lokalkjent, tok taxi og møtte mørke fasader og stengte dører. Øh. Men så tittet vi inn den døra som matchet adressen og trådde inn i Sovjetland. En liten bar med den elskede røde belysningen, med et klientell som oste av "stamgjest". Bartenderen spanderte sjampis, dj`en tilbydde oss sin seneste mixtape. Trivelig. Artige speil på toalettet, hvor doen forøvrig var tett.Kultur:

Museum für Fotografie; i bydelen Charlottenburg, adresse Jebensstrasse 2. Egentlig et museum dedikert til Helmut Newton, som var født i Berlin. Jeg digger hans arbeider, og da vi var der var det attpåtil utstillinger også med Larry Clark (han som lagde "Kids" vettu") og Ralph Gibson. Kort sagt, en hel masse sort-hvitt bilder med nakne glamazoner som flasher bodies og kjønnshår (Newton), nakne neddopede teens som suger kuk (Clark, of course) og stiliserte nakenmotiver med en nær abstrakt tone (Gibson). We like. We like alot.

2 kommentarer:

Cella mit brella sa...

Jeg vil tilbake. Nååååå!!! Pahtee mit bier (and g&t); Astro style. Buuhuuu.

P.S: Beste presentasjonen av Berlin jeg har hørt til nå! Minimalt med techno. YYYYYYYEEEEEEYYYYYY! It's all about the rock n roll, kidz.

Telle sa...

høhø. porn