mandag 3. desember 2007

"I did it myyyyyyyy waaaaaaay"

Les denne artikkelen fra siste utgave av Morgenbladet. Ble gjenstand for heftig debatt her i heimen i alle fall. Vendela Kirseboms nye bok "Beauty bible" blir sammen med Pia Haraldsens nye bok gitt en meget treffende betegnelse, ført i pennen av Helle Vaagland (fikk lyst å gi henne en klem):

"Dette er råd som gjør at jenter blir dølle, pertentlige og pripne vesener, livredde for å gjøre noe oppsiktsvekkende, originalt eller feil. Det er bøker som dette som gjør at jenter blir kjedeligere enn gutter."

Fy fader. Fres og hyl over utdaterte rollemønstre og Jan Thomas og skjønnhetstyranni og kjipe forbilder. Shopping, sjekking, skikk og bruk (som forøvrig er undertittelen på frk. Haraldsens verk) - er det alt? Kanskje artig at dette kommer fra en som tjener penger på å gi råd om shopping, men er dette det viktigste vi skal bry oss med, er dette oppskriften på suksess som attraktiv kvinne? Hva er det vi skal strebe mot? Jeg sier ikke at det trenger ligge noen motsetning mellom å være opptatt av "likestilling" og "egenpleie", ja takk begge deler, men jeg er så lei av at (hovedsakelig) jenter lever av å fortelle andre jenter hvordan en hele tiden kan bli et bedre menneske i kraft av å slanke/vokse/sminke/beherske/pine seg. Når blir vi noen gang gode nok som vi er? Hvor er det magasinet som sier at cellulitter er okei? Hvorfor blir små jenter oppdradd til å "ikke gjøre så mye ut av seg"?

BOOORING! Kiss my fat, vulgar ass Pia Haraldsen. Og puppene mine får du aldri bestemme over, Jan Thomas. Eller ta på. Men det er du sikkert ikke interessert i uansett.

(Jeg håper jeg slipper namedroppe norske kjendiser ever again.)

Ingen kommentarer: