søndag 30. september 2007

My my Miu Miu

Skulle ønske disse var mine. Da skulle jeg gjort en effort for å gidde gå med høye hæler. For deg som har 270 euro til overs, sjekk ut Yoox.com, og buy buy buy.

This is fuck me-shoes right here, hrrrm!

Nana-ana

Hvorfor tilbringer jeg en søndag med å surfe på pro-ana-nettsteder? Cuz´there are sooo many hot biatches på de sidene! Thinspiration across the nation! Eller ikke. Gi meg en jelly-belly anyday. Size 0 is a no-no.

Urk. Jeg fikk lyst på potetgull. Cola. En double whopper cheese. En gryte med smult.

My girl-crush

Charlotte forever. Videomaraton med evig vakre Charlotte Gainsbourg. Hviskestemme ftw!

Nydelig video til låten fra albumet med samme tittel, "5:55". Kjøp albumet, perfekt høstmusikk!



Så har vi to videos med unge Charlotte, ripe as a peach, i delikat samspill med pappa Serge.

"Lemon incest"


"Charlotte forever"

lørdag 29. september 2007

Fill me up...

Tom i hodet, trøtt som ei strømpe.

Kommer ikke på noe å skrive. Kanskje det hjelper lese litt. Jeg har Cover, i-D, Morgenbladet og BT. Slik kan jeg fråtse både i lekre moteserier, kredibel kritikk og heftig lokaljournalistikk.

Jeg har lyst å skrive noe viktig, noe krasst, noe skikkelig vittig. Men alt har allerede blitt sagt av større stemmer, og jeg er redusert til å mene ting om mote, verdens mest overfladiske og teite tema. Jeg kan begi meg inn på tematikken omkring kroppslige lyter og lyder, men kan heller spare det til i morgen.

Hva har jeg hørt på i dag: Caribou, litt Celine Dion, litt Hard-Fi

Hva har jeg spist i dag: for mye taco, med rømme, så litt au i magan

Hva har jeg på meg: heftig fin velourgenser fra American Apparel pluss joggebukser

Hva har jeg gjort på: www og kafé

Hva har jeg drukket: no alco, er på rooibos-te-fylla 2nite

Why should you care: you shouldn´t. Really.

fredag 28. september 2007

R U...

...a dancing fool? Hoho. Zappa er Gud.

Rød men ikke død

Når Morgenbladet sier jeg skal ha rød tee i dag så gjør jeg jo så klart det! Heia Burma! Senere i kveld skal jeg barbere hodet og finne frem et burgunder laken, for så å lage munker (desserten) ikledd flipflops.

Men seriøst. Vi kommer aldri til å trenge utvise slikt heltemot, aldri riske ræva for retten til å leve fritt. Min største bekymring i dag var hvilke av mine 70 par sko jeg skulle ha på meg. Vi har det godt!

Topp 10 Berlin - stuff 2 do & see

Vanskelig å velge. Virkelig. Blant alle museene, barene, butikkene...Må tilbake. Særlig til American Apparel-butikken ved KaDeWe, hvor jeg gikk på en økonomisk smell. Juhu.

Shoppe:

BestShop; ligger litt lengre opp i Alte S. Strasse enn Starstyling. Fokus på høylytte grafiske prints, relaxed atmosfære.

Kickback; ligger i finfine Friedrichshain i en sidegate fra Simon-Dachs Strasse. Fører Wood Wood, Nike, New Balance, og et nederlandsk merke i samme ånd, OnTour. Trivelige priser i fht norske på merkene (f.eks. Nike Air Max til ca. 110-120 euro, som vil være mellom 800-900 kr.)

Starstyling (bildet); ligger i Mitte, i en sidegate fra Alte Schönhauser Strasse. Eget label med knalltøff butikk, mye oversized og lett eksentrisk, superkoole accessoirer. Litt dyrt, men verdt det!



Spise:

White Trash Fast Food; i bydelen Prenzlauer Berg, i gaten Schönhauser Allee. Heftig kitchy interiør, høy tattis- og piercingfaktor på servitørene, høy musikk - og digge burgers!

Schneeweiss (bildet): i Friedrichain, adresse Simplonstrasse 16. Ser veldig fancy ut med rent hvitt interiør, men avslappet stemning og særs hyggelig betjening. Hvis du vil ha en virkelig god middag (meny kun på tysk, men alle snakket bra engelsk) er dette stedet, særlig fordi prisene er gode i fht hva den samme opplevelsen ville kostet hjemme. Lammemiddag, to drinker (fantastisk mojito!) til litt over 200 kr.

Så må jeg pay some respect til den vietnamesiske sjappa ved siden av hotellet vårt (Hotel Greifswald, takk til Ingvild for tipset). Hva den het husker jeg ikke, men takk for den gode og skambillige sushien. Ble litt på hils med de ansatte etterhvert da de bodde rett ved.



Drikke:

8mm bar; ligger i samme gate som White Trash Fast Food, og er et naturlig stoppested etter burgermiddagen. Mørkt lokale med 8mm-filmvisning på veggen, billig drikke, bra musikk med passe volum. Vi ble sjenket med islandsk brennevin gratis hele kvelden, og betalte bare for første drinken (som var en goood black russian). Såååeeh. Toppkarakter.

Astro; etter vi hadde spist på Schneeweiss dro vi rett opp i Simon-Dachs Strasse (som forøvrig er packed med barer og spisesteder både dag og natt) til Astro Bar. Som å komme hjem! Drinks til 3 euro, flatterende rød belysning, fabelaktig miks av musikk med råkkenroll-fokus. Akkurat passe liten, akkurat passe shabby toaletter. Og håtte dudes...

CCCP (bildet); i Torsstrasse ikke langt i fra banestoppet Rosa Luxemburg-platz. Vi fikk adressen med en lokalkjent, tok taxi og møtte mørke fasader og stengte dører. Øh. Men så tittet vi inn den døra som matchet adressen og trådde inn i Sovjetland. En liten bar med den elskede røde belysningen, med et klientell som oste av "stamgjest". Bartenderen spanderte sjampis, dj`en tilbydde oss sin seneste mixtape. Trivelig. Artige speil på toalettet, hvor doen forøvrig var tett.



Kultur:

Museum für Fotografie; i bydelen Charlottenburg, adresse Jebensstrasse 2. Egentlig et museum dedikert til Helmut Newton, som var født i Berlin. Jeg digger hans arbeider, og da vi var der var det attpåtil utstillinger også med Larry Clark (han som lagde "Kids" vettu") og Ralph Gibson. Kort sagt, en hel masse sort-hvitt bilder med nakne glamazoner som flasher bodies og kjønnshår (Newton), nakne neddopede teens som suger kuk (Clark, of course) og stiliserte nakenmotiver med en nær abstrakt tone (Gibson). We like. We like alot.

Topp 10 Berlin - bilder










torsdag 27. september 2007

Berlin, igjen

En tribute! Råkkenråll representert ved Black Rebel Motorcycle Club´s låt oppkalt etter byen.

Bandnavnet minner meg på noen av hotellgjestene der vi bodde; der kommer to svære karer med heavy skinnvester med Hells Angles-emblemet godt plassert på ryggtavla. Badassessss! Så kommer der tynt fra den største av dem når hotellmamma Alice byr dem på en kaffe: "Actually dear, I was wondering if you have a cup of decent good ol´english breakfast tea around here..."

Not a shitty city

Tvert om. Jeg er forelsket i Berlin.

Ett bilde i dag, flere i morgen. Her er The Best of The Best av berlinsk streetstyle. Og ja, han så ennå verre/bedre ut forfra.

lørdag 22. september 2007

So looong

...suckers!!!

Berlin.

Masse bilder når jeg kommer hjem.

Pent par

Nååååh. Blir litt forelsket bare av å se på dem. Hell yeah til public display of affection! Stilige var de også. Must buy beige shoes.

Oh really???

Jeg er kanskje enkel i hodet, men jeg knegger like godt hver gang jeg ser disse.



Good i-D vol. 2

Flere fine bilder. Fine farger. Og finfine Iselin Steiro.




Hit

Joda, antrekket var en hit. Men ´cuz of reasons unknown (red. anm: I believe that´s called whiskey, dear) så glemte jeg ta bilde av det. Der var paljetter. Som vanlig.

Og så danset alle til denne låta fra 20 Fingers, som jeg elsker. "Boom - badadadada!"

fredag 21. september 2007

Okaaay deejaaaay

Nuvel. Har i alle fall pynta meg i kveld. Resten av mitt fabelaktige antrekk får dere i morgen, her er en smakebit.

Gjett hvilken farge som er temaet mitt 2nite.

Good i-D vol. 1

Fine bilder fra fine magasinet.


torsdag 20. september 2007

Fin i Berlin

Søndag formiddag drar jeg og konemor Cec til Berlin for fire dager med etterlengtet ferie. "Shopping og champagne!".

Gleder meg vilt og har som den geeken jeg er allerede merket av viktige plasser på kartet i reiseboken min. Vi skal bo passe sentralt, i Prenzlauer Berg, nært både Mitte og F`hain. Og det blir gallerier, museer, American Apparel-butikker, lange lunsjer med viiiin, sene kvelder med piiiiils. Bitte schnell hilfe sauerkrauten in meine lederhosen!

Her er noen fine wienerschnitzels/berliners fra Stil in Berlin



Når du en gang kommer...

...neste sommer. Da skal jeg gå kledd sånn HELE TIDEN. Erdem viste en finfin feminin kolleksjon i London. Jeg holder en knapp på laaange kjoler fremover.

onsdag 19. september 2007

I heart HF

Humanistisk fakultet. Love it.

Nå skal jeg skrive oppgave om mote som identitetsskapende faktor i den globale modernitet. Eller noe. Et lite utdrag fra Lars Svendsens bok som jeg nevnte i forrige innlegg sier litt om hva det skal gå ut på. I tillegg blir tematikken omkring moteblogger en viktig del av oppgaven. Ganske digg.

I took my chill-pill

...og satte meg ned ved skrivebordet i selskap med espressokannen (mmh, Det Lille Kaffekompaniets egen blend), denmørkesjokoladenMEDpistasjenøttebiter (just when you thought chocolate could´t get any better...), friske blomsten (hallo, how domestic of me) og gode boken (som heter "Mote. Et filosofisk essay" og MÅ leses).

Her blir jeg sittende i kveld. Ta gjerne en tur innom.


Ugh ugh Pugh

You live in a world of excess
where more is more
and less is much less
A day without fame
is a waste
and a question of need
is a question of taste

You're so flamboyant
the way you look
It gets you so much attention
Your sole employment
is getting more
You want police intervention
You're so flamboyant
the way you live
You really care that they stare
And the press deployment
is always there
It's what you do for enjoyment



Fra Harajuku til Helsinki

To av mine old-time favorittsider hva streetstyle angår er finske Hel-Looks og japanske Style Arena. Og noe av det som fascinerer meg veldig er hvordan enkelte grupper av finske teens har adoptert den karakteristiske gothic-lolita-looken som særlig Harajuku-distriktet i Tokyo har vært og fremdeles er kjent for.

Hva er linken mellom Harajuku og Helsinki? Hvorfor har jeg ikke sett noe til disse Lolitapikene i noen andre skandinaviske moteblogger? Hva er det som gjør finnene så åpne for inntrykk og eksperimentering?

Forøvrig finnes der flere bøker om japanske gatemote generelt og gothic-lolitas spesielt der ute på markedet for den som er interessert i sånt. For min del er ikke bekledningen et eksempel til etterfølgelse, men jeg beundrer kreativiteten og den gleden ved bekledning disse menneskene utstråler. Fashion skal være fun!

tirsdag 18. september 2007

Just a punk rock song

Bad Religion er mitt andre favorittband, ved siden av Depeche Mode. Og dette, "Along the way", er kanskje en av mine favorittlåter. Dette klippet er fra 1984, et år før jeg ble født, og da Greg Graffin fremdeles hadde masse hår på hodet.

Det var der, akkurat der, da, en skulle ha vært der. Fuck.

mandag 17. september 2007

Suck

Ok, outfit-bildene mine sucks. Jeg er ingen fotograf.

I dag har jeg forsøkt meg på en variant av evighetssjalet som Modette-Eleonore blogget om forleden. Vet ikke helt om jeg kommer til å gjennomføre det i dag når det faktisk er fint vær ute. But then again, jeg har en bad hairday. Hm.


søndag 16. september 2007

Give me Moore

Det er ikke ofte jeg blir bergtatt av noens utseende. Men Amanda Moore har den effekten på meg. Kort hår, lyst hår, langt hår - hun kler alt (selv om jeg personlig har en total hangup på det Vogue-coveret)! Som modell har hun en enorm kraft i å være særegen men samtidig lett tilpasselig de fleste uttrykk. Dog kler hun bedre å være modell for Ann Demeulemeester enn Dolce & Gabbana, da hun er et slående vakkert eksempel på Den Androgyne Kvinnen.




Daveslave

Litt eyecandy på en søndag. Jeg blir helt seriøst skjelven i knærne bare jeg ser på denne mannen. Herregud. Er det mulig å være så deilig? Jeg vil ta på ham. Tafse. Kysse tattisene hans. NNNNNGHGHHGH!

Sorry. Got a bit carried away there...