torsdag 21. februar 2008

Det enkle...

...er ofte det verste å få tak i!

I går skulle jeg på jakt etter en enkel og fin hvit skjorte. Helt streit. Men jeg klarte finne feil ved alle jeg fant; merkelig stoff, stygg fasong, unødvendige detaljer, feil krage. Jeez!

Dilemmaet med hvite skjorter er hvorvidt en skal legge noe særlig med cash i et hvitt basisplagg. Jeg har erfart at hvite klær har en lei tendens til å tiltrekke seg makrell i tomat/rødvin/misfarging generelt. I alle fall på min kropp. Murphys lov og alt det der. Men kjøper jeg en billig en blir stoffet og passformen kjip, den blir stygg i vask, og det ender opp med at jeg ikke gidder bruke den. Så jeg tror jeg må grave et lite hakk dypere i lommeboken. Eller er det noen som har noen gode tips?

Her gir Helmut Newton en god grunn (for meg i alle fall) til å eie en klassisk hvit skjorte.

I´m looking for a nice, clean, white shirt so I at least can try to dress like this...

2 kommentarer:

Natte sa...

Steven Alan lager fantastiske enkle skjorter. Fås tak i på shopbop.com i hvertfall. Ellers har du tittet hos Filippa K? Kvalitetsskjorter med fint snitt.

Anonym sa...

jeg vil anbefale å kjøpe en kvali-skjorte! de holder seg så mye bedre, og flekkfjernere duger jo (forhåpentligvis) ganske bra.. det er kanskje noe med det at hvis skjorten er verdt det behandler man dem litt bedre også? Og så pass på at når du vasker- vask kun hvitt sammen! Og heng opp til tørk, ikke bruk tørketrommel på dem, så har de det så mye bedre. Bruker min besterfars gamle skreddersydde skjorter, og de holder som bare det minst 50 år senere..!