tirsdag 23. oktober 2007

Skjønn litteratur

Ok, hjernen min er nummen og nekter å hjelpe meg med følgende luksusproblem. Jeg finner ikke noe å ønske meg i julegave!

Men bøker er alltid koz. Og jeg mottar gjerne tips til skjønnlitteratur som er lett tilgjengelig i de fleste bokhandler, da mine foreldre bor i Ålesund og skal slippe å måtte spesialbestille julegavene mine. Jeg kjøper skammelig sjelden skjønnlitteratur, da jeg har nok med å lese dem jeg allerede har stående og at jeg heller låner på bibliotek/av venner. Mine bokkjøp er som regel fagbøker, fine bøker om kunst/foto/mote/musikk/design etc.

Noen slående biografier? Novellesamlinger? Nyere norsk litteratur? Eventuelt også fagprosa? Jeg har skrevet en liten liste allerede men vil gjerne høre med Folket hva deres favoritter er. Jeg liker forøvrig alt fra Austen til Bjørneboe til Bukowski, har "Hvite Tenner" av Zadie Smith som en favoritt, har lite eller intet forhold til krim og fantasy.

Hit me.

8 kommentarer:

Sarah sa...

Sjekk ut John Irving's The World According To Garp, eller Garps bok på norsk. Har du (veldig) svart humor, så vil du nok like den like godt som jeg gjør! :-D

andy hotpants sa...

ønsk deg Leif Borthen - Veien til San Vicente fra 1967

Ingvild Telle sa...

Jeg liker Vigdis Hjorts "Lesebok for levende"...det er en blanding av fakta, poesi, noveller osv. På hver side blir du henvendt til en annen. En sånn type bok som man kan lese litt i, for så å legge vekk mens en annen er mer spennende. Handler mye om menneskerettigheter og sånn. Det ligger litt i tittelen

Dyveke sa...

En annen John Irving bok er En bønn for Owen Meany. Hvis du ikke har lest den, så bør du. Eneste dumme er at man blir fryktlig trist når den er ferdig lest..

Stina sa...

JD Salinger, den nye til Mette Karlsvik, diktene til din med-Ålesunding Nils-Øivind Haagensen, DBC Pierre, Virginia Woolfs essay, Ragnar Hovland! (Sveve over vatna er perfekt for bergensstudenter. Og alle andre), Banana Yoshimotos Kitchen.

Anonym sa...

Med tanke på at du fortsatt er litt biff ennå, så må jeg foreslå "Easy Riders, Raging Bulls" av Peter Biskind.

Cecilie Stoltenberg sa...

Gerd Liv Valla - Prosessen. Politikk har ikke vært så gøy siden Clinton/Lewinsky!!!

Anonym sa...

DRIT
I DØDEN
HER ER
DAN
TURÈLL!