tirsdag 30. oktober 2007

Heller Grand enn Price

Du vet du har gjort noe riktig når du kan sette arbeidsplasser som The Face, Dazed and Confused og POP på cv`en, sammen med oppdrag fra motehusene Prada og Louis Vuitton. Blant annet.

Katie Grand er vel "riktig" i alle ordet betydninger, og riktig rimer også med viktig. Den britiske stylisten har fra flere hold blitt utnevnt til the worlds most important av sitt slag, og tidligere i år tok hun over som creative director for veskegiganten Mulberry. Den selverklærte fashionfanatikeren Grand jobber mye med referanser til blant annet foto og kunst i sitt arbeide, og svarer dette når HintMag spør henne hva som gjør hennes arbeid så estetisk gjennomført og gjennkjennelig:

"Without sounding wanky, um, I really understand fashion and the history of fashion and craftsmanship, and appreciate the amazing things people have done with clothes. And there are certainly a lot of stylists out there who don't really know much about much, really."

Kunnskap er makt.

Her er dama:



Og her er magasinet, kjøp it kjøp it:

Pent par II

Svart er det nye svart, yadayadayada, funker gjør det og har det alltid gjort.

Jeg vil ha en jeg kan leke kle-seg-ut sammen med, slik disse finnene fra Hel-Looks har gjort! Temapåkledning!

(Forøvrig har damen her funnet store deler av antrekket i en porrsjappe, noe som anbefales; der kan finnes noe snasent hva bekledning angår som også egner seg in public.)

søndag 28. oktober 2007

LOLcats 4 life

lolcats.com og liknende sider er prima underholdning




Steik kor vi cava

Oh, the night is my world
City light painted girl
In the day nothing matters
It's the night time that flatters

(Fra tidligere nevnte Laura Branigans "Self control")





(Tusen tomler opp til Black ved Balthazar og SjurSjur! DekaDanse!)

Black people

Gårsdagens outfit da vettu, hvor den fine sølvkragen av ukjente årsaker senere ble byttet ut med en litt mer flamboyant hvit pelskrage...Subtilt...


U should be...

DAAAANCING - YEAH!

Cecilie gjør spøkelsesdansen for dere.



lørdag 27. oktober 2007

Fett ass!

Plutselig virker min egen bukfedme veldig marginal, ja, rent puslete faktisk. Må jobbe mer med den.

Gruuuvi...Ellen Allien 4 y`all.

fredag 26. oktober 2007

Kontrollfreak

Jeg lever nå nesten i en constant state of doing-nothing-ness, men fenomenet kjent som HELG gleder meg like mye som den gjør alle andre som jobber mer enn det jeg gjør.

It means music. And dancing. Losing control! Der har vært sagt og forsket og sunget mye om å hengi seg selv til forføreriske rytmer opp gjennom årene; her er noen perler (?) som kan sette stemningen for deg og meg denne fredagen...

Laura Branigan - "Self Control"



2 Unlimited - "Let the beat control your body"



Til slutt en godbit fra tidligere porrstjärna Traci Lords, "Control"

Reint snoooob



Ja det har du faen meg rett i. For faen.

Black Celebration

I morgen er det nytt klubbkonsept på Strædet, Black, and I am intrigued I think. (Selv om denne posteren er litt mere sånn...charcoal...?)



Blir det for opplagt å kle seg i sort? I´m not gonna go all nu grave on ya, men det er nå den "fargen" jeg har mest av i klesskapet. Faktisk.



Og jeg kan jo ikke snakke om mørke saker uten å trekke inn litt småfrekk Depeche Mode-tekst. Utdrag fra "Dressed in Black".

She's dressed in black again
And I'm falling down again
Down to the floor again
I'm begging for more again
But oh what can you do
When she's dressed in black

My mind wanders endlessly
On paths where she's leading me
With games that she likes to play
And words that she doesn't say
Not when whe're alone
And she's dressed in black

Walking in my shoes

Fint vær, mye vind, tok med kamera og ipod. Alenetid is so sweet sometimes, selv om jeg ser noget skeptisk ut på bildet.

Og ja, ny lue, som fikk sin debut i dag. Then you really know it´s høst...






Til slutt passerte jeg galleri By The Way som åpnet sin siste utstilling i går kveld, med arbeider av mr. Tommy Olsson (I was there øf kørs). Tenker ta noen bilder av den, men blir best når mørket har senket seg. Anyways da, så sto jeg der og tittet litt, noe en bestefar med to små barnebarn på slep også gjorde. Og jeg bare "fniiiis" når lille jenta utbrøt: "Bestefar, der e jo en mann med BH!". Javisst.

onsdag 24. oktober 2007

Hvilken atmosphere...

...det lå i lufta under visningen av "Control" i går. (Billig ordspill, I know)

Må ses. Må ses. Må ses.

tirsdag 23. oktober 2007

Skjønn litteratur

Ok, hjernen min er nummen og nekter å hjelpe meg med følgende luksusproblem. Jeg finner ikke noe å ønske meg i julegave!

Men bøker er alltid koz. Og jeg mottar gjerne tips til skjønnlitteratur som er lett tilgjengelig i de fleste bokhandler, da mine foreldre bor i Ålesund og skal slippe å måtte spesialbestille julegavene mine. Jeg kjøper skammelig sjelden skjønnlitteratur, da jeg har nok med å lese dem jeg allerede har stående og at jeg heller låner på bibliotek/av venner. Mine bokkjøp er som regel fagbøker, fine bøker om kunst/foto/mote/musikk/design etc.

Noen slående biografier? Novellesamlinger? Nyere norsk litteratur? Eventuelt også fagprosa? Jeg har skrevet en liten liste allerede men vil gjerne høre med Folket hva deres favoritter er. Jeg liker forøvrig alt fra Austen til Bjørneboe til Bukowski, har "Hvite Tenner" av Zadie Smith som en favoritt, har lite eller intet forhold til krim og fantasy.

Hit me.

mandag 22. oktober 2007

Jeg og Carine

Sjefen over alle Vogue-sjefer, Carine Roitfeld, ble for ikke så lenge siden spottet med sine lange lekre lår ikledd et lilla skjørt fra American Apparel. Noe som er pittelittegranne sensasjonelt, da

1) hun ses sjelden i noe annet enn sorte klær

2) at et fransk high-end moteikon ikler seg et amerikansk grasrot-brand er noget uvanlig

Og jeg har samme skjørtet. Men der stopper vel også likheten mellom Basso og Roitfeld.


Full controll

Anton Corbjin er i byen i morgen. På BIFF. Viser "Control". Og forestillingen kl. 1900 er jo såklart utsolgt.

Jeg skal se filmen uansett, på tirsdag, så får jeg heller henge rundt kinoen i morgen, og forsøke få et glimt av The Man. Litt stalking har aldri skadet noen (?).

Her er uansett en av hans senere produksjoner for bandet han har vært med på å skape et visuelt image til, nemlig Depeche Mode. Et band jeg synes er tjaaaa, helt okei.....(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Videoen til "Suffer Well" viser hvor nært knyttet han er til bandet og dets historie, med alle sine ups and downs, og leker galgenhumoristisk med Gahans selvutleverende tekst. Sjekk ut engelen som forsøker guide vår mann på den rette vei tidlig i videoen, det er faktisk kona til Dave. That lucky bitch...

Pluss Martin Gore i brudekostyme. Priceless.

Enjoy!




ps. mer om filmen når jeg har sett den...

søndag 21. oktober 2007

Rotekopf

Eller, jeg er veldig ryddig av meg. Obsessed, even.

Uansett. Rydda litt på kjøkkenet og fant følgende topp tre blant kollektivets kopper. De to siste er mine, den første er fabelaktig fin. Solstrålekoppen min er ikke så veldig fin i grunn, men fikk den som gave engang. Den svarte koppen er svær og passer fint til te.

Forøvrig var min bestefar sterkt i mot alle kaffekopper som ikke var hvite nedi. Han ville jo se kaffen han drakk...Så besten kunne fått dameansiktkoppen, om han var her.



Impressed, not depressed

Jada, så neida, så var nå på blogparty i går da. Og det må jo man blogge om. Koste meg, glemte å ta bilder, følte meg fin i høye hæler, klarte holde meg på beina til og med. Kudos til meg.

Men ja, clic deg inn på 2depressed2getdressed og følg med på alle de krumspring disse vakre jentene og guttene finner på. OMG THESE FOLKS R GONNA GET SOOOOO FAMOUS! Superkudos.

(Også skal jeg linke. Nøgd no hotpants?)

(Låk i beina, låk i kroppen. Antikudos til bakfylla.)

lørdag 20. oktober 2007

Lenge leve

Bilder som dette, fra stilinberlin, gjør meg litt trist når jeg tenker på at new/nu rave´n nå er erklært død av mange. Se så glade de ser ut! Fargerike klær makes me smile too! Fun fun fun er hått hått hått. For alltid.

Tror likevel ikke disse vil forsvinne med det første. Fra det generelle trendbildet, ja, kanskje, men der er nok nå når hypen er over blitt dannet et grunnlag for en vedvarende scene som liker neonelectrowaddevver. En må også ha i bakhodet at selve trenden ikke engang har blitt oppdaget mange steder. Ikke alle er like hippe&kule&oppdaterte som deg/meg. Og selv om mange nå er leie (en blir jo mette av mote, det er jo det moten i seg selv lever av) så kan en hente frem inspirasjon og inkorporere looken på nye måter i garderoben sin.

(Jeg husker søren meg ikke hvor jeg leste det, men et eller annet magasin har laget en moteserie der tema dreier seg rundt å bruke vårens neon og nylontights etc. i kombo med høstens strikkeplagg. Tips meg!)

Alt var bedre før!

Stripping for eksempel.

Burlesquestjernen Gypsy Rose Lee (ikke hennes fødenavn) ble ansett som den som "put the tease in striptease", hvor spenningen lå like mye i hva publikum ikke fikk se enn det de faktisk så. Videre var hennes spesialitet å sitere intellektuelle referanser under sin opptreden, noe denne scenen fra "Stage Door Canteen" fra 1943 er et artig eksempel på.

Hun viste tidvis mye mer hud enn dette, men ja, så high-class kan det gjøres. (Eat your heart out all you skanky glammodelsbitchasscunts...)

"I wasn't naked. I was completely covered by a blue spotlight."

torsdag 18. oktober 2007

Good head

Noe uroer meg dypt med denne snutten. Jeg vet ikke helt hva.

onsdag 17. oktober 2007

Vlada i Prada

Sånn blir du hvis du ikke spiser opp maten din. (Så blir det opp til den enkelte å vurdere hvorvidt dette er pent eller ei.)

tirsdag 16. oktober 2007

Daveslaves unite!

Soloalbum nummer to "Hourglass" ligger ute på Myspacen hans i sin helhet just nu!

http://www.myspace.com/davegahanofficial

Ikke rukket gjøre opp en mening helt ennå, men noen låter fenger, som "Kingdom", "Deeper and deeper" (som Digitalism har gjort en remix på) og "Endless". Martin Gore er riktignok en hakket bedre låtskriver imo, men Dave...deilige Dave. U R awright!

Sove mindre

Lese mer.

Leve mer.

Lære mer.

Er så deilig at jeg fremdeles er ung og nesten helt legitimt kan bruke dette som grunn for at jeg er uvitende om så mye. Working on it though.

mandag 15. oktober 2007

Møst i høst

Jeg er ingen essensialist. Men noen ting er essensielt å ha i skapet nu for tiden. Høsttiden. Tykkere strømpebukser er jo en selvfølge, i likhet med raggsokker, en hardfør paraply og et par bokser med impregneringsspray. På tilbehørfronten er det forøvrig kjekt å eie

varme sjal (Nei, sjal er ingen forbipasserende hipstertrend, det er et wardrobestaple på linje med undertøy. Selv om enkelte fortrekker å gå uten.)


hatter og hansker (Det er ikke bra å bli kald på hverken fingre eller hode. Hilsen mamma.)


sko i høstfarge numero uno (Og alle andre farger!)

Spot on

Browser litt på The Fashion Spot, og kom over en diskusjon omkring skandinavisk streetstyle, hvorav mange mener Norge skiller seg ut - på en negativ måte, ved å være det minst inspirerende og vågale landet. Vi har penger, men har vi stil? Et innlegg fra en av medlemmene tar opp noen gode poenger:

"Most Norwegians dress in jeans, sneakers and a jacket/top/t shirt (according to the various occasions). Norway is a country where people ask why you are dressed up if you wear a skirt or a dress. I don't know why it s like that, but in general I don't think Norway (or Sweden for that matter) have ever been a great influence on fashion or art, even though many Scandinavians will deny this. The lack of history, cultural sophistication & foreign influence might have something to do with it, but it can also be the fact that Scandinavians seem to be afraid of standing out in a crowd. They tend to under-do something instead of risking to over-do it, which makes Scandinavia quite boring compared to places like London (where frankly most people over-do it when it comes to fashion - & therefore makes it both interesting & colourful"

Jeg måtte flire litt i skjegget av poenget med underdressing. Jeg kjenner mange som kler seg både individuelt og/eller i tråd med de siste internasjonale trendene, men å pynte seg? Sjeldent. Hvor i Norge kunne man sett jenter og damer kledd slik:




Okei, okei, det er jo langt fra Bergen til Paris. Og på en måte er jeg glad vi slipper unna med våre Converse og jeans, da jeg er meget bedagelig anlagt i forhold til bruk av høye hæler (var mye mer oppe i høyden når jeg var yngre...hm...). Og ei heller er høye hæler og glam synonymt med god stil, men kanskje vi nordbaggar preges av hvor lite innsats vi legger i hvordan vi kler oss? Der er en forskjell mellom effortlessness og effortlessly stunning.

Vi ligger kanskje etter våre nordiske naboer hva kreativitet og mangfold angår (bare sammenlikne streetstyle-bloggene), men jeg velger å tro vi er på rett vei. Bare vi tar oss selv i kragen og skaper en i norsk sammenheng utradisjonell blest om og allmenn opptatthet av mote og estetikk generelt. Måtte vi alle be om at janteloven slipper tak. Og at ingen flere gater dekkes av brostein.

Sister of mercy?

Anna betyr nåde. Anette er visstnok en variasjon over dette navnet. Jeg skulle av og til ønske jeg viste like lite nåde ovenfor "den gode smak" som den aldri kjedelige Anna Piaggi. Her poserer hun i forbindelse med moteuken i Paris. Hvilken fashionista!

(Vi deler i det minste forkjærligheten for Nike)

Any Deyn now...

Agyness. Alt kler den smukke (?).

søndag 14. oktober 2007

Fnis

Nam. Bolle.

Tekstuell

Jeg liker ord. Txt. I alle former.

Jeg hadde aldri blitt så opphengt i Depeche Mode om det ikke hadde vært for at Martin Gore med sine (littegranne, host, emo) tekster uttrykker noe som jeg selv tenker og føler til tider. Om jeg noen gang kunne fått sagt det på den måten! "Pain and suffering in various tempos", oooh! Ikke at jeg lider så grusomt akkurat for øyeblikket (har riktignok vondt i føttene), men er greit å få utløp for frustasjon gjennom musikk. Katharsis baby.

For deg som ikke er så belest på DM tekster (i alle fall f.o.m albumet Black Celebration); det handler mye om nevnte pain and suffering, sex (med innslag av, ja, riktig, pain and suffering), ambivalente kjærlighetsforhold, melankolsk mørke. I alle fall slik jeg leser dem. Approprier txt inn i ditt liv slik det passer deg.

"Behind the wheel"

My little girl
Drive anywhere
Do what you want
I don't care
Tonight
I'm in the hands of fate
I hand myself
Over on a plate
Now

Oh little girl
There are times when I feel
I'd rather not be
The one behind the wheel
Come
Pull my strings
Watch me move
I do anything
Please

Sweet little girl
I prefer
You behind the wheel
And me the passenger
Drive
I'm yours to keep
Do what you want
I'm going cheap
Tonight

You're behind the wheel tonight

torsdag 11. oktober 2007

Lyd/Kunst

Først, ta på deg hodetelefoner. Uten dem er det ikke vits.

Trykk så play. Og lukk gjerne øynene.

Maaan, gotta love the brain!

tirsdag 9. oktober 2007

Join the army

Sukk. Det smerter meg littegrann (men bare litt) at dette er representativt for min musikksmak på det glade 90-tall (and still is actually...). Hvor var min kredible storebror???

Army of Lovers med "Crucified". Deilig. Nyt. Dekadansefeber. Sjekk youtube for flere godbiter.

Pre3ndy

Oh Marc, geniale Marc, vi er så på bølgelengde hva hodepryd angår.

Louis Vuitton-visningen i går:



Meg for noen uker siden:



Knytt et sjal rundt en hårbøyle og bli med i gjengen!

mandag 8. oktober 2007

HEAST/HØST/TRØST

På samme måte som jeg blir penere i (svært) dempet belysning blir Ålesund penere når sola titter frem. I dag klarte frøken solskinn å bryte gjennom gråværet et par ganger, slik at jeg kunne rusle fornøyd rundt omkring etter en tur på Invit, et av mine favorittsteder back home. Glemte solbriller. Husket paraply. Fikk med obligatorisk lissommelankolsk-høstløv-bilde.

It´s høst.





All hail!

Vittig.

Jeg har vært tilstede i forsamlinger som digger vikingmetal. Jeg har også vært tilstede i forsamlinger hvis dansepreferanse er techno. Denne mannen er hva som skjer når du parer disse to. Technoviking!


All Hail Technoviking! - Watch more free videos

Definere reparere mastu...øh...

Søsteren min har begynt ta kjøretimer med samme kjørelærer som meg.

Han: "Nåh, hvordan går det med søsteren din?"
Søster: "Joda, hun bor nå i Bergen. Såeh...ikke så mye bilkjøring der nede. Såeeh..."
Han: "Nåh. Hun er vel blitt sånn sosialist som ikke kjører bil. Jah. Nåh."

Kjører ikke sosialister bil? Når ble jeg sosialist? Og hvor dypt misliker denne kjøreskolelæreren meg? Der jeg kommer fra er nemlig sosialist "sånt et belastet uttrykk", for å si det litt märthask.

And I was, like, LOL!

torsdag 4. oktober 2007

Høst i Aalesund

Reiser hjem til mamsen, papsen og B i noen dager. Forhåpentligvis også se noen av jentene. Forhåpentligvis ikke ende opp på Lipp...

I kveld er en sånn kveld jeg burde se film da jeg ikke har ork til noe annet etter 8 timer med fullt kjør på VILVITE. Og jeg skulle gjerne sett denne filmen, "Brothers of the head", da der er gode utsikter både for god musikk og håtte dudes. Men. Så sitter jeg her da. Foran pc-skjermen, med sjokoladen og teen, noe som forsåvidt ikke er så ille, særlig når jeg kan se så mange episoder av Family Guy jeg bare orker.

Peace. And love. And råkkenråll.

onsdag 3. oktober 2007

Festlig

iTunes og musikksjangre.

Motorhead - "Ace of spades" = folk
Celine Dion - "It´s all coming back to me now" = easy listening
Metallica - "Enter sandman" = pop
Grandmaster Flash - "Planet rock" = disco

Og:

East 17 - "Stay another day" = blues

For nuftige mennesker

Hør på denne karen avbildet på HelLooks. Om bare jeg var så smart. Gavnet miljøet hadde det også.

Jesse (28)
"It's shocking that we've been taught to long for new clothes all the time. And that the contemporary clothes wear off so soon.
If you wear your favourite clothes every day, you only need one outfit. It inspires me when the clothes find me and not the other way round."

tirsdag 2. oktober 2007

But is it mote???!!!

Jeg bare ELSKER sånne saker i hvermannsenmedia:

kjendis.no: "KLOVNEMOTE!"

Like festlig som å bedømme kunst kun ut ifra bruksverdi, eller hvor godt det ville gjort seg som dekor på stua. Which reminds me om en kar på ex-phil som ble knallrød i toppen når foreleser presenterte det evige eksempel på "but is it art" med Marcel Duchamps "Fontene". (Google it om du ikke vet hva det er...) DETTE ER JO HELT KLART IKKE KUNST! DET ER JO IKKE PENT! Mente min medstudent. Han ville jo mye heller hatt "Brudeferden i Hardanger" på stueveggen. Det var jo skjønt! Vakkert!

Japanske designere som artikkelens Comme des Garcons har en lang tradisjon med å tenke mote og estetikk på en ny måte som ikke er bundet av hverken bruksverdi eller "tradisjonell" skjønnhet, noe også belgierne er kjent for. Og evig kudos til dem for det. Yo.

Besatt, betatt

White Rose Movement. Hva er det her jeg har gått glipp av??

Jeg er ikke den som tilbringer mest tid på myspace, pitchfork eller whatevs på å lete etter nye band å digge/brife med at jeg har hørt om. Jeg liker å finne noe nytt som gir meg den "wooow, dette er bra"-effekten, noe som oftest skjer gjennom tips fra venner som kjenner musikksmaken min (som er meget variert, i beste fall) eller gjennom at noe jeg allerede liker dukker opp i referanser.

Noe som skjedde for et par timer siden, da WRM ble betegnet som "Gang of Four småkliner med Depeche Mode". Jeg liker førstnevnte og elsker sistnevnte, så dette måtte da være noe. Og det var det.

Her er i alle fall debutsingelen "Love is a number", fra plata "Kick". Oooooh, tanzen tanzen tanzen, yeah!

Sentimentalis

Anette. Før manjuice-jokes, før krøllene forsvant, før 80-tallet var over. I was søt then. Er det ikke rart hvordan det føles å se en annen utgave av seg selv, en liten fremmed med gjenkjennelige trekk?

Steik kor kult

Maison Martin Margiela. Så klart.

mandag 1. oktober 2007

Siste om Berlin - shoppingen

På en stund i alle fall. Dette er mesteparten av det jeg shoppet. Noe er til vask, men joda, sånn cirka. I tillegg kommer litt taxfreenødvendigheter.

En hel del American Apparel, noe vintage, tee fra Wood Wood, hoodie fra OnTour, collar fra lokal berlinsk designsjappe. Pluss pluss.



Også hoodie-sjalet da, også fra OnTour. Noe så praktisk! Med trendiga solbrillar som jeg sikkert ikke får bruk for før til våren igjen. Bank i bordet.