mandag 26. november 2007

Psycho killer

qu'est que c'est...

Temaet massemordere/kannibaler/syke folk generelt slutter aldri fascinere. Jeg har i det siste kost meg stort med kannibalen Armin som ble vegetarianer, men der finnes jo en hel bråte med andre lystige figurer, blant andre Charles "The God of Fuck" Manson som er blitt en større populærkulturell figur fremfor noen andre av sine kollegaer i massemorderbransjen.

Jeg vil likevel vie litt oppmerksomhet til "slakteren fra Hannover", Fritz Haarmann. Den godeste Fritz hadde en thing for unge gutter (har de ikke veldig ofte det?), som han misbrukte seksuelt før han bet over strupen på dem. Etterpå solgte han like godt kjøttet deres på det lokale kjøttmarkedet ("En av kundene ble faktisk bekymret for kjøttet de hadde kjøpt, og gikk til politiet. Men de sa kun de skulle være glad for å ha fått tak i slik et fint stykke svinekjøtt i de vanskelige tidene" - sitat Wikipedia). Fritz måtte bøte for dette med sitt hode i 1925.



Mennesker er grusomme, verden er ond, les "Bestialitetens historie" av Jens Bjørneboe, se filmer som "Saló" og "Irreversible", bli kvalm og kjenn at du reagerer som et menneske bør og synk dypt inn i novemberdepresjonen. Men bare for en liten stund. Etterpå kan du gå ut og leke i solskinnet og kaste snøball på en venn.

Ingen kommentarer: